"VRINDJESPOLLETIEK":: VERS NIEUWS OVER HET NIEUWE ALBUM!

Hier zijn we weer met een lading tipjes van de sluier. We verklapten eerder al een groot deel van de gastvedetten en de liedjes die zij zingen op ons nieuwe album “Vrindjespolletiek”.
Nu verklappen we de rest! En misschien houden we nog wel een verrassing achter de hand ;-)
 
BELGIAN ASOCIALITY – ZÔPE
Ja, ge leest het goed: “Zôpe”, want zo wordt de titel van de grootste Katastroofhit ooit op z’n Brabants uitgesproken, de streek waar Belgian Asociality bijna een kwarteeuw geleden ontstond.
Zij namen “Zuipen” onder handen zoals alleen BA dat kan: als een muzikale lap op uwe smoel!
 
AN NELISSEN – IK ZEN STARKER AS GIJ
Deze volbloed theatermadam gaat in duet met Jos Smos. Samen zingen ze deze beklijvende wals over huiselijk geweld. Een thema waarvoor Katastroof en An Nelissen elk jaar samenkomen op de internationale dag tegen intrafamiliaal geweld.
 
pIE p. KLEIN – IK HEB TE DOEN
Ondertussen is dit kleinpunk-ensemble al 10 jaar een begrip in de Kempen. Hun Nederlandstalige teksten zitten vol dubbele bodems en hun muziek is een aanstekelijke mix van ska en kleinkunst.  Voor “Vrindjespolletiek” componeerden zij het nummer “Ik heb te doen”. Zanger Pie en katastrofer Stef Bef sleutelden aan een tekst die een gesprek weergeeft tussen een man en zijn toekomstige schoonzoon. Schoonvader van dienst is Jos Smos.
 
AMUSA MUSICA – SPAUWEN
Het gemengd klassiek koor Amusa Musica werd de studio ingepropt (letterlijk)om een nieuwe versie van “Spauwen (is gevaarlijk)” in te zingen. Stef schreef de partituren voor 4-stemmig koor. Hopelijk wordt het een klassieker binnen het koor-repertoire en wordt  “Spauwen” binnenkort  door menig kerkkoor gezongen!
 
DIETWIN DE JODELAAR – TDEUTS LIEKE
Katastroof ontmoette Dietwin tijdens een benefietconcert. Om de tijd tussen de optredens die avond wat te doden, speelde Katastroof een paar liedjes voor de artiesten backstage. Dietwin jodelde vrolijk tDeuts Lieke mee. De combinatie klonk zo plezant dat hij prompt werd uitgenodigd om het in de studio nog eens over te doen.
 
TOURIST – GOESTING VOOR TE BLEITEN
Rapper Tourist herwerkte de katastrofale ballade “Goesting voor te bleiten” en haalde met deze cover de finale van Humo’s Rock Rally. Een geweldige prestatie! De mannen van Katastroof waren er zo mee opgezet dat ze Tourist uitnodigden in de studio om zijn versie samen op te nemen voor “Vrindjespolletiek”. Hip-hop meets Aentwaerpse folk.
 
SAMMY DEBURGGRAEVE - DRINKEBROEDERS
De beruchte polderdichter schreef de tekst voor “Drinkebroeders”, Stef componeerde er de muziek bij. De oorspronkelijke versie van dit nummer stond op Sammy’s eigen debuutalbum “Heb ik je pijn gedaan?”. Speciaal voor “Vrindjespolletiek” werd het nummer opnieuw opgenomen. Het resultaat is een ballade in een muzikale stijl die we van Katastroof niet gewoon zijn. Een clash tussen een scanderende dichter, de samenzang van Katastroof en onheilspellende gitaren.
 
DE PITABOYS – ZO ZAT AS 100.000 MAN
In een mum van tijd werd hun nummer “Waar is da Feesje?” een fuifklassieker. De Pitaboys maakten daarna een album op met nieuwe versies van hits van Vlaamse artiesten. Ook Katastroof werd in de studio uitgenodigd om “Zo Zat As 100.000 Man” in te zingen. Daarover werd een typisch Pitaboys sausje gegoten. Diezelfde dag werd ook nog een “stoutere” versie van dit nummer opgenomen (mét nieuwe tekst!), speciaal voor “Vrindjespolletiek”.