GvA | Katastroof ijvert voor ‘Zwarte Lisa’ als naam voor zwaan Rivierenhof

De Frut heeft een artikel aan een oproep van Katastroof gewijd:

Het district en de provincie Antwerpen beslissen vandaag welke naam de zwarte zwaan krijgt, die vorige week opdook in het Rivierenhof. Katastroof, de Antwerpse volksgroep, stelt alvast Zwarte Lisa voor.

Het district Deurne lanceerde vorige week een oproep om een gepaste naam te zoeken voor de zwarte zwaan die vorige week opdook in de Spiegelvijver van het Rivierenhof. En er werd massaal op gereageerd. De enige moeilijkheid was dat het niet geweten is of het om een mannetje of een vrouwtje gaat. Namen als Japke, Zorro, Blackie en Lola keerden gereld terug. Ook Willy, een verwijzing naar Willy Vandersteen die ooit een Suske & Wiske album maakte met als titel De zwarte zwaan, kreeg veel voorstanders.

En dan laten Zjuul Krapuul, Jos Smos en Stef Bef van zich horen. Het beruchte Antwerpse trio van Katastroof had een eigen voorstel en dook daarvoor diep in hun rijkgevulde repertoire. “Zwarte Lisa” oppert Zjuul Krapuul, verwijzend naar hun gelijknamige liedje uit 1982. “Toepasselijk als ze niet weten of het een manneke of een vrouwke is. Zwarte Lisa is een travestiet”, stellen de muzikanten.

Aan de reacties op dat voorstel, was al snel te merken dat de naam van ’Zwarte Lisa’ op erg veel bijval kon rekenen. Of dat ook effectief de naam wordt van de nieuwe bewoner van het Rivierenhof, is nog af te wachten.

Tot gisterenochtend 9u kon iedereen zijn voorstellen indienen. Het district Deurne lijstte ze allemaal op en beslist vandaag, in samenspraak met de provincie, onder welke naam de zwarte zwaan door het leven zal gaan.

jas

Bron: Gazet van Antwerpen (online - 12/05/2015)