16 JUNI:: WIE IS WIE OP DE GROENPLAATS?

 

Een alfabetisch overzichtje van wie er zoal op de affiche prijkt tijdens ons jubileumfestival 35 JAAR KATASTROOF…

 

Belgian Asociality

http://www.belgianasociality.be
 

Waarom BA nog voorstellen? Al meer dan 2 decennia zijn zij zowat de ruigere Mechelse tegenhanger van Katastroof.
Bij Belgian Asociality echter geen folkdeuntjes, maar razende punk en consoorten.
Tal van hun nummers zijn al jaren klassiekers, denk maar aan “Morregen” en “Bompa Punk”.
De mannen van Katastroof zijn trots een grote naam als BA te kunnen strikken voor hun jubileumfeest.
En aangezien een groot deel van de katastrooffans ook alles van Belgian Asociality kan meebrullen, staat er een serieus feestje te wachten als de groep het podium opkruipt!

 

Klefbeer

http://www.klefbeer.be
 

Met riffs die uit een album van “The Stooges” lijken te komen en rake teksten in het Kempisch dialect, betekent een optreden van Klefbeer altijd een stevige portie headbangen en meebrullen.

In de Kempen zijn nummers als “Tinneke Tampon” en “Met Veulen Zat” al jaren klassiekers. Hun strijdkreet “Astemblief! Godverdoeme!” zal na hun optreden ongetwijfeld nog over de Groenplaats galmen.

Klefbeer opent de feestelijkheden met een vettige lap kempenrock!

 

Lies Lefever

http://www.lieslefever.be
 

Stand-up comedy is niet alleen voor venten met een grote smoel. Ook schijnbaar teruggetrokken meisjes kunnen op een podium een metamorfose ondergaan en gevat uit de hoek komen. Lies Lefever bewijst ook dat luisterliedjes niet altijd

“braaf” moeten zijn.

Lies vult vrijwel dagelijks een cultureel centrum en is niet meer weg te slaan van radio en televisie. Toch maakt ze als katastrooffan graag even tijd om tijdens de viering van 35 jaar Katastroof op het podium te stappen.

 

pIE p. KLEIN

http://www.piepklein.be
 

Al jaren wereldberoemd in Heist-Op-Den-Berg en omstreken, lokt de Nederlandstalige kleinpunkgroep pIE p. KLEIN ook steeds meer volk in de rest van het Vlaamsche land.

Ze gooiden hoge ogen tijdens de Nekkawedstrijd en het is ook pIE p. KLEIN die de officiële chirohymne schreef, met als gevolg een trouwe aanhang van fuifgrage chiroleid(st)ers.

Op de voorstelling van hun recentste album kwamen 800 fans opdagen. Na hun optreden op de Groenplaats veroveren ze waarschijnlijk ook menig sinjorenhart.

 

De Pitaboys

http://www.depitaboys.be
 

“Waar is da feesje? Hier is da feesje!” Een oerkreet die iedereen ooit al heeft meegebruld. Deze hit van De Pitaboys werd in een mum van tijd een fuifklassieker. Onlangs brachten ze een album uit vol “Vlaamse Klassiekers”, waaronder een stampende versie van “Zo Zat As 100.000 Man” met Katastroof.
Reden genoeg om hen even de Groenplaats in lichterlaaie te laten zetten.

 

Quatsch

http://www.quats.ch
 

Het Antwerps leent zich tot allerlei genres. Dat bewijzen de funky nummers die de groep Quatsch laat horen. Dansbaar en aanstekelijk! Volgens geruchten is een van de groepsleden een nakomeling van een Katastrooflid, maar denk nu niet dat Quatsch enkel daaraan deze podiumplaats te danken heeft. Katastroof wil hen vooral aan hun eigen fans voorstellen om te tonen dat er een nieuwe generatie “Aentwaerpse” artiesten klaarstaat die verder kijken dan ‘vettige volksliekes’ (al is daar natuurlijk niks mis mee).

 

Sammy Deburggraeve

www.devlezigevallei.be
 

De vuilste dichter van het land heeft evenveel talent om prachtige poëtische verzen neer te pennen als om praat te verkopen waarvan Katastroof ooit zelf zei: “Dat zeggen zelfs wij niet op een podium”. Een vetzak met een hoofse ziel. Sammy zal slechts even achter de micro kruipen om Katastroof op gepaste wijze in te leiden, want als we hem te lang zijn ding laten doen, krijgen we last met de

zedenpolitie!

 

Tourist

http://www.tourist-lemc.be
 

Antwerpse hiphop van de zuiverste soort. Rapper Tourist haalde mede dankzij (of was het ondanks?) een cover van de Katastroof-ballade “Goesting voor te Bleiten” de finale van Humo’s Rock Rally 2012. Een gedurfde keuze.
Katastroof was natuurlijk trots en vroeg Tourist of hij zijn gewaagde cover nog eens wil herhalen op de Groenplaats.
Natuurlijk wou hij dat, ditmaal in duet met Katastroof zelf.

 

Le Trio Perdu/ Lady and The Nerd

http://letrioperdu.net
http://vi.be/nerd
 

Het blijft nog een verrassing of vioolwonder Kevin van Staeyen met zijn groep "Le Trio Perdu" of met zijn andere project "Lady and The Nerd" de Groenplaats zal laten swingen.
In elk geval staan beide groepen garant voor muziek met een grote M: "Lady and the Nerd"  gooide onlangs hoge ogen als Nekka-finalisten.

"Le Trio Perdu" is een triumviraat rasechte virtuozen: Jokke Schreurs op gitaar (volgens velen de beste gitarist van België!), Kevin van Staeyen op viool (bezieler van de groep en een krak met de strijkstok), en Chris Mentens (jazz-fanaat in hart en nieren) op bas.

Genoeg talent om de Groenplaats van zijn sokken te blazen met Klezmer, Gypsy Swing en alles daartussen!

 

 

 

Te pas en te onpas zullen de mannen van Katastroof in duet gaan met de groepen in hun voorprogramma…en in de loop van de avond volgen nog enkele verrassingen!