NUMMER 1 IN DE ULTRATOP!

Jaja, “Back to Back”, het dubbele verzamelalbum met liedjes van Katastroof en De Strangers staat zaterdag op nummer 1 in de Ultratop! Het is het best verkochte album van België!
 
Het was een journalist van de gazet die ons het heuglijke nieuws doorbelde en meteen een interview wilde met ons over deze historische gebeurtenis!
 
De ‘ouwen brol’ van Katastroof en De Strangers valt zo goed in de smaak, dat het album beter verkoopt dan pakweg de nieuwe dEUS, Netsky, Hooverphonic en een hoop andere hippe Belgische bands.
 
Verzamelalbums met hits van Katastroof en De Strangers hebben het altijd goed gedaan(*). De combinatie doet het nóg beter! Het gevolg is dat er nu zelfs liedjes van Katastroof op de radio worden gedraaid (ze kunnen niet anders meer, natuurlijk).
 
We hadden het al voorspeld (net als de Maya’s): 2012 wordt een Katastrofaal jaar! Na het succes van ons verjaardagsconcert (meer dan 5000 man op de Groenplaats!), onze biografie (zo goed als uitverkocht!) en een grote media-aandacht (Katastroof op TV!) en Zjuuls ereburgerschap van Stabroek is deze nummer 1 positie weer een kers op onze verjaardagstaart! (**)
Merci fans! En ook een dikke proficiat aan De Strangers natuurlijk!
 
(*) Ooit stond Katastroof 41 weken lang in de hitlijsten met de “De Beste” (2000), met als gevolg een gouden plaat. Ook  van de dubbele verzamelaar “Jubilee Ceedee” (2002) werden er duizenden en duizenden stuks verkocht. Een paar jaar geleden verscheen een verzameling van onze hits in de serie “Goud van Hier”, die werd (ondanks het feit dat er weer dezelfde rommel of stond) wéér een topper.
 
(**) En hét evenement van het jaar moet eigenlijk nog komen: de release van een zéér speciaal nieuw album, getiteld “Vrindjespolletiek”!