KATASTROFAAL JAAROVERZICHT 2017

Amai. Het was weer een katastrofaal jaar, hé mensen?

40 jaar Katastroof is niet onopgemerkt voorbij gegaan.

De Grote Markt stroomde vol voor ons jubileumconcert en ook op de tientallen andere optredens die we in 2017 deden, wisten de fans ons zelfs in het belachelijkste boerengat te vinden.

Ons 3-dubbele jubileumalbum stond maandenlang in de Ultratop en haalde zelfs de 3de plaats. De hoogste positie voor een katastroofalbum ooit!

We mochten ook weer eens onze zeg doen in de gazet én op de radio en zelfs in de het programma "Slimste Mens Ter Wereld" hadden ze het over ons. De GVA hield een poll waarbij ge op uw favoriete Katastroof-lied kon stemmen.

Er werd een liedboek uitgegeven met al onze teksten en dat mochten we met succes gaan signeren op de Boekenbeurs. Bij ons nieuwe album "Het Leger des Geils" hoorde een T-shirt waar nu half marginaal Vlaanderen mee rondloopt.

En helemaal op het eind van het jaar stonden we terug in de belangstelling toen een wereldberoemd Hollands DJ-duo een nummer uitbracht dat wel erg dicht bij "Zuipe" had gelegen. De gelijkenis was zo treffend dat het in zowat alle gazetten stond en dat zelfs den tv ons erover kwam interviewen! Wordt vervolgd…

En wat brengt 2018?
Er liggen al een hoop compleet nieuwe nummers klaar voor het volgende album, waarmee we binnenkort de studio induiken.

Er zijn ook plannen voor een "Efkes Serjeus part 2" én een mini-kerstalbum eind volgend jaar! Een natuurlijk blijft onze neverending tour ook in 2018 langs zalen, tenten en festivals gaan! Merci voor jullie steun al 40 jaar lang, ne zatte Karst en ne gelukkige nievejoar! Zjuul, Jos en Stef